Om oss.

Entreprenörspartiet bildades en vacker vinterdag i slutet av januari med förhoppningar om att förändra världen och bringa ordning och reda i detta förvirrade land.

Nej, verkligen inte. Helt ärligt så är Entreprenörspartiet bara vårt lagnamn till Entreprenörsjakten. Vi ska i år ansöka till den helt galet roliga tävlingen som faktiskt främjar entreprenörsskap på riktigt, vilket vi tycker är helt underbart. Temat för våran ansökan är politik, ett ämne som är aktuellt och dessutom innebär en valkampanj och det är ungefär så vi ser på det här. En valkampanj till Entreprenörsjakten.

Genom att tillämpa kreativitet och entreprenörsskap så har vi valt att se på vår ansökan ur ett annat perspektiv än den formella ansökningen. Tanken är att vi genom de olika sociala nätverken ska sprida vår kärlek för entreprenörsskap och förhoppningsvis smittar den av sig, så mycket att ni stöttar oss i vår väg till vårat mål. Som faktiskt är att få en plats i Entreprenörsjakten.

Vi hoppas att ni vill följa oss på vår resa. Vi kommer bjuda på oss själva, dela med oss av grymt bra tankar och dessutom vara entreprenörer.

Här är vi som står bakom den här underbara kampanjen.

Ludwig JonssonLudwig Jonsson – Kandiderar till Statsminister

Som statsminister kommer jag försöka dela med mig av min glöd och framhäva vår tids generation. Vi är en generation som har alla förutsättningar att lyckas. Med samhällets och våra familjers uppfostran har vi alltid fått höra att ingenting är omöjligt och att man ska göra det man vill. Idag startas fler företag än någonsin och med vår glöd så kommer de här företagen bidra med mer än bara idéer.

Vi är dessutom en generation som har helt andra drivkrafter än tidigare. Föregående generationer har styrts av det monetära målet. Det gör det till viss del nu också, men med en dröm om att dela med sig av sin kunskap för att uppnå det målet. I den här generationen uppnår du status genom att inneha och dela med dig kunskap, samt skapa relationer.Den nya valutan blir relationer och ett stort nätverk.

På fritiden umgås jag med människor och har kul. Det gillar jag.

Adrian Swartz Lundqvist – Kandiderar till Visionärsminister

Som visionärsminister i Entreprenörspartiet är målet medborgare med höga ambitioner och som tänker stort. En viktig fråga för mig är kreativiteten hos unga, att låta barn och ungdomar tänka fritt. Den fantasi som är starkt närvarande vid ung ålder ska främjas genom att inte alltid ge svaret eller ifrågasätta. Detta skall uppfyllas genom utbildning, idédagar och öppna workshops. Fler idéer leder till fler företag.

Min vision är ett samhälle där det är friheten som styr och individen som står i centrum.  Arbetslöshet exempelvis löses inte genom att servera jobb på silverfat utan att lära folk hur man skapar sitt eget arbete. Genom att skapa sitt eget arbete styr du också själv över ditt liv.  Som jag ser på framtiden kommer vi människor bli mer flexibla och dynamiska. Därför vill jag se till att ramarna, men också vi människor anpassar oss efter den utvecklingen.

What else? Samlar alla mina idéer i en idébok, diggar Richard Branson och dagdrömmer en hel del också.


Lisa Lindgren – Kandiderar till Handlingsminister

Som Handlingsminister kommer mitt fokus att ligga på att konkretisera entreprenörskap och göra det lättare för gemene man att känna tillhörighet till begreppet. Runt omkring mig ser jag människor som vill men som upplever entreprenörskap och egen företagsamhet som något svåruppnåeligt och avlägset. Som handlingsminister vill jag minska detta avstånd och med det öka företagsamheten och välfärden i Sverige. För att genomföra detta tror jag på att främja mentorskapet och öppna upp för ett närmare samarbete mellan ung och äldre. Mentorskapet kan ge unga självsäkerheten att våga ta klivet och ge äldre nya tankesätt. Med ökad insikt i de yngre respektive äldre åldrarna kan samhället växa och utvecklas i en allt snabbare takt.

Utöver entreprenöriella frågor har jag även ett stort intresse för att främja miljömässiga och sociala projekt. CSR ligger mig nära om hjärtat och som handlingminister kommer jag att ta sikte på att få företag att än mer arbeta för en hållbar miljö. Att ta sitt ansvar och se sig som en del i ett samhälle ska bli en självklarhet för framtida företagare.

Annars skrattar jag hejdlöst åt knasiga youtube-klipp, tycker överraskningar är det bästa som finns och har glömt hur semester stavas.

Annonser

5 svar to “Om oss.”

 1. Christian R 7 mars, 2010 den 09:34 #

  Fin packetering!

 2. Ludwig Jonsson 7 mars, 2010 den 12:29 #

  Tack Christian, kul att du tycker det!

 3. hedebyforetag 25 maj, 2010 den 07:49 #

  Hej!
  vet inte om ni har sett detta men nu har ni i allafall

  hedebyforetagen.wordpress.com

Trackbacks/Pingbacks

 1. 6 event på en dryga vecka! | Generationen - 24 maj, 2010

  […] The results were in great variety but overall very good and creative! The winners were Entreprenörspartiet with Lisa Lindgren, Ludwig Jonsson & Adrian […]

 2. 6 events of celebration - 24 maj, 2010

  […] customers. The results were in great variety but overall very good and creative! The winners were Entreprenörspartiet with Lisa Lindgren, Ludwig Jonsson & Adrian […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: