Storslam i Sverigefinalen!

9 Maj

Ojojoj. Wow! Försöker hitta ord på helgens bravader och sammanfattar det med: Wow! Fredagen var helt klart en av de bästa dagarna i mitt liv. Och att ställa upp i Entreprenörsjakten är ett av de bästa besluten jag tagit. Häng med nu!

Resan började egentligen för länge sedan, men det verkliga ejakten-tåget lämnade perrongen på riktigt i februari. Jag ringde Ludde och sa: ”Vi ska ställa upp i Entreprenörsjakten!” Yes! Vi fick med oss Lisa och hade byggt ett  uppenbarligen framgångsrikt team.

Idé-bollningen började. Hur ska vi få en plats när vi vet att så många häftiga, duktiga personer kommer ansöka? Vi väljer ett tema, kopplar namnet till temat, gör en logga, väljer lagfärg, tar bilder, skriver unika texter om oss själva i ansökan, startar en blogg och börjar kampanja för oss själva. För att få en plats i deltävlingen i Stockholm. Det gick vägen och ledde dessutom till att vi vann ett av bonusuppdragen i finalen, bästa marknadsstrategi.

Stockholmstävlingen gick ju bra, ni har kanske läst inlägg om det tidigare. Vi var enormt glada efter vinsten i deltävlingen och då var resan långt ifrån över. I torsdags kväll samlades det välkomponerade laget igen, denna gång i Göteborg. Dags för final!

Torsdagkvällen bestod av teambuilding på da Matteo, mycket trevligt, genuint café. En vit tavla, färgtuber och penslar med instruktionerna släpp loss kreativiteten. Vår tavla var åtminstone mest konstärlig, att ingen såg var det var hör inte hit. Det var kaos möter struktur, där entreprenörskap trivs som bäst!

Klockan 08.00 var det samling för start. Två minuter i åtta springer vi ut från hotellet. Shit, vi har glömt mobilkameran. 7 trappor upp, hämta, ut igen. Shit, den har inget batteri. Därav det ensamma klippet kvällen innan på bambuser. Häftigt att ett tio minuters klipp där jag borstar tänderna och drar i kalsongerna har cirka 400 visningar..

Flåsandes kom vi fram till varuhuset Nordstan. Första bonus-uppdraget: Ni har hela dagen på er, fram till 17, att få så många riksdagspolitiker som möjligt att skriva gott om entreprenörskap på nätet. Länka som bevis. Telefonen plockas upp och börjar gå varm omedelbart. Första riktiga uppdraget visade sig vara på da Matteo vi varit på kvällen innan. Gött att börja med en kaffe. Nej, det hann vi inte. Vi fick i uppdrag att skapa ett helhetskoncept för marknadsföring av företagets kaffe-rostande, brödbakande, butiken, personalen och caféerna. Vi vann uppdraget, 12p i hinken. Kaxigt nog tyckte vi att vi kunde gjort det bättre. Matts ”Matteo” får höra av sig för vidare konsultering av Epartiet.

Tvåan. Alltså uppdraget. Hos Collector, riktigt kaxigt finansbolag grundat av Lena Aplér, utsedd till Årets Entreprenör i Västsverige. De hade en tjänst för e-handelsföretag där det krävdes skarpa unga hjärnor för hur det ska marknadsföras. Vi snackade, bollade, skrev på whiteboardtavla, post it-lappar, pressade varann, nästan utmanade varann och hade till slut marknadsföringsen både mot B2B och slutkund. Presentationen skedde för VD:n Lena, marknadschefen, den ansvarige för tjänsten och en varumärkes-strateg. Lena kommenterade: ”Det här är bättre än Forsman & Bodenfors.” Vet inte om jag borde skriva det här, men nu är det gjort. Hoppsan. En av Sveriges största reklambyråer fick förmodligen veckor på sig. Vi tog en timma. Och då fick dessutom HuntingBox 12an. Snyggt guys!

Lunch. Denna gång ingen wrap i farten, utan en trevlig, köttig rackar-tallrik med rödvinssås. Lät som en lastbilschaffis-måltid. Det var en fin lunch, bra Gustaf J!

Vidare till Göteborg o Co. Om ni fick göra om Göteborgs Kulturkalas från scratch, hur ser det ut då? Öppen fråga och köra på med galna grejer. Presenterade vårt koncept. Ny fråga, hur skulle ni förbättra det som är idag? Presentation. Kul uppdrag, fanns urspårnings-möjligheter.

Till Drivhusets lokaler där MTA Produktion tog emot. Vi fick i uppdrag att komma med idéer hur de kan få fler gäster på live-spelningar. Vi var tunga och trötta i huvudet och fick totalpressa fram idéer. Slutade bra ändå!

Sista uppdraget, bråttom som attan, taxi kl 16, fel beslut, fastnade i köer. I en konferens-lokal på Scandic träffade vi Kvarndammen som gör auktioner och värderingar av fordon och annat på nätet. Marknadsledande, men med stora möjligheter att utvecklas inom sociala medier vilket var uppgiften. Vi lade fram en social media-strategi som vi trodde var en solklar högpoängare, men ibland tänker man olika. Kul uppgift i alla fall, får vi kanske se en Kvd-Pelle på nätet framöver?

Hem till hotellet för ombyte och en timme senare är vi på plats på Ullevi Lounge för Idégalan. Ett par hundra personer från Göteborgs näringsliv, föreläsningar och underhållning på scen och man kan nästan ta på spänningen hos alla Ejakten-deltagare. Gustaf Josefsson kliver till slut upp på scen och det är dags! I Melodifestivalen-stil delas poängen ut ett uppdrag i taget. Vi börjar med en etta och tänker nu är det kört. Stegrar till topp inför poängutdelningen av sista uppdraget. Då var ställningen 31, 31, 32 mellan de tre i topp och lite lätt nervöst. Poängen delas ut. Endast 10an och 12an kvar. Lag UF Mälardalen och lag Epartiet har inte fått poäng.. Vi får 10. Nu får dom tolvan och vinner tänker vi alla tre. Men nej. 12an går till gänget från Lund och sekunder senare står Ludwig på stolen (!) mitt under en galamiddag och skriker!

I höst åker vi på vinnar-resa till San Francisco och besöker bland annat Googles huvudkontor. Gööör-skoj sa Glenn!

/ Adrian Swartz med två grymma parti-kollegor!

En full och ständig resultat-lista från finalen i Gbg:

Ejakten final 2010 PR Lobbying KVD GBG & Co MTA da Matteo Collector Summa
Entreprenörspartiet 2 1 8 8 12 10 41
HuntingBox 10 12 10 4 36
Ung Företagsamhet 2 12 4 12 1 31
Aloha Hallåja 6 2 6 8 1 23
Sugarfreepoker 8 2 12 22
GenerationEntreprenörskap 10 8 18
We are Future 4 4 2 6 16
Ung Drivkraft 2 6 1 6 15
Far Kraft 10 10
Innovationsprogrammet 2 1 4 2 9
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: