Livsresor och Låtsas vara djur

19 Mar

Ibland känner jag mig sådär extra inspirerad, att jag vill göra allt och kan göra allt. Åttakommafem gånger av tio är det tack vare en person. I onsdags var den personen Urban Gattzén.  Efter att ha lyssnat på honom var jag en falk, gepard och hund på samma gång.

Urban var i Kalmar för föreläsning genom Drivhuset. Han levererade lite extra. Jag blev erbjuden en timmes rådgivning och tog självklart möjligheten. Timmen gick maxat fort, jag fick feedback på en affärsidé, diskutera entreprenörskap, men framförallt reflektera över min framtid och mig själv. Coachande samtal rekommenderas, ett sätt att lära känna sig själv bättre.

Hoppa av skolan och bli sjöman vid 15 års ålder. Sex år som snickare i Norge boende i en husvagn. Säljchef på Olw, försäljningsdirektör på Disney, egen mediabyrå och eget konsultföretag. Första delen av själva föreläsningen handlade om Urbans livsresa. Jag älskar att höra livsresor, har en dröm att skriva en bok om livsresor.

Andra delen av föreläsningen handlade om personlig utveckling. 70% av svenska folket skulle vilja byta jobb, men vågar inte. Det kallas tydligen att hamna i censur-rutan. Fy fan vad tråkigt. Varje erfarenhet gör dig rikare, så prova på! Sätt delmål, uppnå dom och sätt nya mål. Åk i slalombacken med pinnarna som delmål. Gör misstag, de lär du dig av, och chanser är inget du får, de tar du.

De sista tio minuterna fick mig verkligen att tänka till. Sammanfattar det som; Ta till vara på tiden och glöm aldrig alla de du älskar. Klyschigt, men sant. Trots att han sa mycket som känns självklart ger det inspiration att lyssna på en annan person säga det.

Falken, geparden och hunden var ett personlighetstest som säkert många gjort. Jag vill vara fri, men målmedveten. Folk ser mig som jagande och snabb. Men jag är halvdum och vänskaplig. Might be true..

Ikväll bjuder Kalmar Företagsgrupp på fler föreläsningar som präglas av illusioner, kreativitet, galenskap och rock ’n roll. Med en del förfriskningar kan det ju bli riktigt gött!

/ Adrian Swartz

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: